Donatie

In de jaren zeventig van de vorige eeuw werden in de Verenigde Staten een aantal grote quilttentoonstellingen georganiseerd. Dit stimuleerde in Amerika de belangstelling voor het ambacht en de traditie van de quilt en het quilten. Deze belangstelling waaide over naar Europa. In Nederland ontstonden (lokale) quiltclubs, verenigingen, quiltwinkels en werden congressen georganiseerd. Het Quiltersgilde is een belangrijke aanjager geweest om quilten in ons land populair te maken door het organiseren van haar jaarlijkse tentoonstelling, regiodagen en het uitgeven van 'Quiltnieuws'.

De opleving van de quilt en het maken ervan zorgde voor een enorme stroom aan nieuwe trends, technieken, inzichten, patronen en stoffen. De een gebruikte deze nieuwe mogelijkheden voor het maken van een traditionele quilt terwijl een ander liever ging experimenteren en de grenzen van het quilten opzocht. Het resultaat is een prachtige verzameling uiteenlopende werkstukken. Een kostbaar bezit dat niet verloren mag gaan.

De Stichting Nationale Quiltcollectie is op zoek naar deze quilts. Het Quiltersgilde steunt de sticting NQC en heeft twee bevrijdingsrokken geschonken. Ook andere bekende en minder bekende quilters hebben de NQC een aantal van hun kunstwerken geschonken. Maar we zijn er nog lang niet.

Hebt u zelf veel gequilt of bent u in het bezit gekomen van een quilt uit nalatenschap en denkt u een bijdrage te kunnen leveren aan de Nationale Quilt Collectie, neem dan contact met ons op.

Klik hier voor het donatie formulier.

Voor overige informatie kunt u ons per mail bereiken op: info@nationalequiltcollectie.nl
of neem contact op met:Ginie Arends 06-23296838 of Marjan Ruitenberg 06-49945687