De Stichting Nationale Quilt Collectie legt een brede verzameling quilts aan. Van traditioneel tot modern. Vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw tot nu.

De traditionele quilt had vooral een functioneel doel. De motieven van de top waren eenvoudig. Dat is verleden tijd. Veel verschillende mensen met evenzoveel achtergronden zijn zich vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw met quilten bezig gaan houden. Het resultaat is een brede verzameling uiteenlopende quilts. Quilts met weelderige of juist eenvoudige stoffen, gemaakt door professionals of amateurs, groot of klein, met vaste patronen of juist vrije ontwerpen. En al deze quilts vertellen iets over de cultuur en de tijd waarin ze gemaakt zijn.

Door het verzamelen van deze quilts zorgt de Stichting Nationale Quiltcollectie ervoor dat ze behouden blijven en het verhaal achter levend. En u kunt ons daarbij helpen door een quilt te doneren of ons financieel te steunen. Met uw steun kunnen we onze collectie laten groeien en is deze een bron van inspiratie voor kunstenaars, quilters en andere belangstellenden.

Donatie

Ik wil een quilt doneren.....

Lees verder
Ondersteuning

Hoe kunt u de Stichting NQC steunen?.....

Lees verder
Agenda

De Agenda.....

Lees verder